مرغ مجلسی شف طیبه: خلاصه تجربیات نی نی سایت (۲۲ نکته خاص)
مرغ مجلسی، غذایی محبوب و پرطرفدار در بین ایرانیها، با دستور پختهای متنوعی تهیه میشود. یکی از دستورهای معروف، مرغ مجلسی شف طیبه است که به دلیل طعم بینظیر و ظاهر زیبایش، طرفداران زیادی دارد. در این پست، سعی کردیم خلاصه تجربیات کاربران نی نی سایت در مورد این دستور را در قالب ۲۲ نکته کاربردی جمعآوری کنیم تا شما هم بتوانید یک مرغ مجلسی خوشمزه و بینقص تهیه کنید.
- ✔️
انتخاب مرغ:
از مرغ با وزن مناسب استفاده کنید. مرغ خیلی بزرگ یا خیلی کوچک ممکن است خوب پخته نشود. - ✔️
مرینت کردن:
مرغ را حداقل ۲ ساعت قبل از پخت با پیاز، سیر، زعفران، آبلیمو و ادویه مرینت کنید. هرچه مدت زمان مرینت بیشتر باشد، طعم مرغ بهتر خواهد شد. - ✔️
زعفران:
بهرهگیری از زعفران دمکرده فراوان، رنگ و طعم بینظیری به مرغ میدهد. از زعفران مرغوب استفاده کنید. - ✔️
پیاز داغ:
پیاز داغ فراوان و طلایی رنگ، یکی از رازهای خوشمزگی مرغ مجلسی است. - ✔️
رب گوجه فرنگی:
از رب گوجه فرنگی با کیفیت استفاده کنید. قبل از اضافه کردن رب، آن را کمی تفت دهید تا طعم خامی آن گرفته شود. - ✔️
شکر:
مقدار کمی شکر، طعم مرغ را متعادل میکند. البته بهرهگیری از آن اختیاری است. - ✔️
آبلیمو:
آبلیمو طعم ترشی ملایمی به مرغ میدهد و از بوی بد آن جلوگیری میکند. - ✔️
آب نارنج:
به جای آبلیمو، میتوانید از آب نارنج تازه استفاده کنید. - ✔️
هویج:
اضافه کردن هویج حلقه شده به مرغ، طعم شیرینی به آن میدهد. - ✔️
فلفل دلمه ای:
بهرهگیری از فلفل دلمه ای رنگی، عطر و طعم خوبی به مرغ میبخشد. - ✔️
ادویه جات:
از ادویه های مناسب مانند زردچوبه، فلفل سیاه، فلفل قرمز، پاپریکا و ادویه مخصوص مرغ استفاده کنید. - ✔️
تفت دادن مرغ:
قبل از اضافه کردن سس، مرغ را کمی تفت دهید تا طلایی رنگ شود. - ✔️
حرارت ملایم:
مرغ را با حرارت ملایم بپزید تا کاملا مغز پخت شود. - ✔️
آب کم:
مقدار آب اضافه شده به مرغ باید کم باشد تا سس غلیظ و خوشرنگ شود. - ✔️
بهرهگیری از کره:
اضافه کردن یک تکه کره به سس مرغ، طعم آن را لذیذتر میکند. - ✔️
غلیظ شدن سس:
اگر سس مرغ خیلی رقیق بود، میتوانید کمی آرد ذرت در آب سرد حل کرده و به آن اضافه کنید. - ✔️
پخت در فر:
برای داشتن مرغ مجلسی با ظاهر زیبا، میتوانید آن را در فر هم بپزید. - ✔️
تزیین:
مرغ مجلسی را با زرشک، خلال پسته و بادام تزیین کنید. - ✔️
سیب زمینی:
در کنار مرغ، سیب زمینی سرخ کرده یا پخته سرو کنید. - ✔️
برنج:
مرغ مجلسی را معمولا با برنج زعفرانی سرو میکنند. - ✔️
نکات ایمنی:
هنگام کار با فر و مواد داغ، احتیاط کنید. - ✔️
تجربه و سلیقه:
با توجه به سلیقه خود، میتوانید مواد و ادویهها را کم و زیاد کنید.

امیدواریم این جمعآوری تجربیات برای شما مفید بوده باشد. نوش جان!
منتظر نظرات و تجربیات شما در مورد مرغ مجلسی شف طیبه هستیم!
مرغ مجلسی شف طیبه: خلاصه تجربه ها در نی نی سایت – 22 مورد
1. راز خوشمزگی مرغ: بهرهگیری از ادویه درست
بسیاری از کاربران نی نی سایت تاکید داشتند که بهرهگیری از ادویه های مناسب، کلید خوشمزه شدن مرغ است. زردچوبه، فلفل سیاه، پودر سیر، پودر پیاز و ادویه کاری از جمله ادویه های پرطرفدار بودند. برخی حتی پیشنهاد می کردند از ادویه مخصوص مرغ استفاده شود تا طعم و عطر بهتری به غذا بدهد. یک نکته مهم، تازه بودن ادویه هاست. ادویه های کهنه عطر و طعم خود را از دست می دهند. مقدار ادویه هم مهم است. نه آنقدر کم که بی مزه شود، نه آنقدر زیاد که طعم مرغ را بپوشاند. بهترین زمان برای اضافه کردن ادویه، هنگام تفت دادن مرغ است. بهرهگیری از دارچین و زنجبیل هم میتونه طعم فوق العاده ای به مرغتون بده.
2. تفت دادن مرغ: مهمترین مرحله
تفت دادن مرغ قبل از پختن، باعث می شود که آب مرغ حفظ شود و مرغ خشک نشود. مرغ را با حرارت بالا تفت دهید تا رنگ آن تغییر کند. در حین تفت دادن، میتوانید کمی کره به روغن اضافه کنید تا طعم بهتری به مرغ بدهد. مراقب باشید مرغ نسوزد. باید طلایی شود نه سیاه. بهتره مرغ را در چند مرحله تفت دهید تا همه قسمت های آن به خوبی سرخ شوند. بعد از تفت دادن مرغ، آن را از تابه خارج کنید و کنار بگذارید. تفت دادن مرغ به بافت بهتر غذا کمک میکنه.
3. بهرهگیری از پیاز فراوان
پیاز یکی از اصلی ترین مواد اولیه برای تهیه مرغ مجلسی خوشمزه است. پیاز را به صورت خلالی خرد کنید و در روغن تفت دهید تا طلایی شود. میتوانید از پیاز سفید یا پیاز قرمز استفاده کنید. هر کدام طعم خاص خود را دارند. بعضی افراد ترجیح می دهند از پیاز داغ آماده استفاده کنند، اما پیاز داغ خانگی طعم بهتری دارد. هر چه پیاز بیشتر باشد، سس مرغ غلیظ تر و خوشمزه تر می شود. میزان پیاز به اندازه مرغ بستگی دارد.
4. رب گوجه فرنگی: رنگ و طعم بی نظیر
رب گوجه فرنگی به مرغ مجلسی رنگ و طعم بی نظیری می بخشد. رب را در روغن تفت دهید تا رنگ آن باز شود و طعم خامی آن از بین برود. از رب گوجه فرنگی با کیفیت استفاده کنید. میتوانید از رب گوجه فرنگی خانگی یا رب گوجه فرنگی صنعتی استفاده کنید. مقدار رب گوجه فرنگی به سلیقه شما بستگی دارد. زیاد بودن رب باعث میشه غذا ترش بشه. میتوانید به جای رب گوجه فرنگی از گوجه فرنگی پوره شده استفاده کنید.
5. زعفران: عطر و رنگ مجلسی
زعفران یکی از اصلی ترین مواد اولیه برای تهیه مرغ مجلسی است. زعفران را دم کنید و به مرغ اضافه کنید. زعفران عطر و رنگ فوق العاده ای به مرغ می بخشد. از زعفران مرغوب استفاده کنید. میتوانید از پودر زعفران یا زعفران رشته ای استفاده کنید. هر چه زعفران بیشتر باشد، مرغ مجلسی شما مجلسی تر می شود!اضافه کردن زعفران در اواخر پخت طعم بهتری به مرغ می دهد.
6. آبلیمو: ترش و خوشمزه
آبلیمو به مرغ مجلسی طعم ترش و خوشمزه ای می بخشد. آبلیمو را در اواخر پخت به مرغ اضافه کنید. میتوانید از آبلیمو تازه یا آبلیمو صنعتی استفاده کنید. مقدار آبلیمو به سلیقه شما بستگی دارد. زیاد بودن آبلیمو باعث میشه غذا خیلی ترش بشه. به جای آبلیمو میتونید از آب نارنج هم استفاده کنید. آبلیمو به لطافت بافت مرغ هم کمک میکنه.
7. شکر: ملس و خوش طعم
اضافه کردن کمی شکر به مرغ مجلسی طعم ملس و خوش طعمی به آن می بخشد. شکر را در اواخر پخت به مرغ اضافه کنید. مقدار شکر باید کم باشد، فقط برای ایجاد طعم ملس. میتوانید از شکر سفید یا شکر قهوه ای استفاده کنید. به جای شکر میتونید از عسل هم استفاده کنید. شکر باعث میشه طعم غذا متعادل بشه. اضافه کردن بیش از حد شکر میتونه طعم غذا رو خراب کنه.
8. رب انار: طعم متفاوت و خاص
اضافه کردن کمی رب انار به مرغ مجلسی طعم متفاوت و خاصی به آن می بخشد. رب انار را در اواخر پخت به مرغ اضافه کنید. از رب انار با کیفیت استفاده کنید. مقدار رب انار به سلیقه شما بستگی دارد. زیاد بودن رب انار باعث میشه غذا خیلی ترش بشه. به جای رب انار میتونید از آب انار هم استفاده کنید. رب انار به غلیظ شدن سس مرغ کمک میکنه.
9. بهرهگیری از هویج و فلفل دلمه ای
اضافه کردن هویج و فلفل دلمه ای به مرغ مجلسی طعم و عطر خوبی به آن می بخشد. هویج و فلفل دلمه ای را به صورت نگینی خرد کنید و در روغن تفت دهید. میتوانید از هویج و فلفل دلمه ای رنگی استفاده کنید تا ظاهر غذا جذاب تر شود. هویج و فلفل دلمه ای را در اواسط پخت به مرغ اضافه کنید. هویج و فلفل دلمه ای باعث میشن غذا خوش رنگ تر بشه. اضافه کردن فلفل دلمه ای تند میتونه طعم متفاوتی به غذا بده. میتونید هویج و فلفل دلمه ای رو رنده هم کنید.
10. بهرهگیری از زرشک و آلو
اضافه کردن زرشک و آلو به مرغ مجلسی طعم ترش و شیرینی به آن می بخشد. زرشک و آلو را از قبل خیس کنید. زرشک و آلو را در اواخر پخت به مرغ اضافه کنید. میتوانید از زرشک و آلو خشک یا زرشک و آلو تازه استفاده کنید. زرشک و آلو باعث میشن غذا مجلسی تر بشه. میزان زرشک و آلو به سلیقه شما بستگی داره. میتونید از آلو بخارا هم استفاده کنید.
11. بهرهگیری از قارچ
اضافه کردن قارچ به مرغ مجلسی طعم و بافت خوبی به آن می بخشد. قارچ را به صورت ورقه ای خرد کنید و در روغن تفت دهید. قارچ را در اواسط پخت به مرغ اضافه کنید. از قارچ تازه استفاده کنید. قارچ باعث میشه غذا مقوی تر بشه. میتونید قارچ رو به همراه پیاز تفت بدید. اضافه کردن آبلیمو به قارچ از سیاه شدن اون جلوگیری میکنه.
12. بهرهگیری از آب مرغ
برای پخت مرغ مجلسی از آب مرغ استفاده کنید. آب مرغ طعم بهتری به مرغ می بخشد. میتوانید از آب مرغ خانگی یا آب مرغ آماده استفاده کنید. اگر آب مرغ ندارید، میتوانید از آب معمولی استفاده کنید. آب مرغ باعث میشه سس مرغ غلیظ تر بشه. میتونید از عصاره مرغ هم استفاده کنید. آب مرغ رو کم کم اضافه کنید تا مرغ نسوزه.
13. حرارت ملایم برای پخت کامل
مرغ مجلسی را با حرارت ملایم بپزید تا کاملا پخته شود. پخت مرغ با حرارت بالا باعث می شود که مرغ خشک شود. بهتر است مرغ را در قابلمه یا تابه درب دار بپزید. زمان پخت مرغ به اندازه تکه های مرغ بستگی دارد. میتونید از شعله پخش کن استفاده کنید. گاهی مرغ رو زیر و رو کنید تا همه قسمت هاش خوب بپزه. با یک چنگال میتونید از پخته شدن مرغ مطمئن بشید.
14. صبر و حوصله در پخت
پخت مرغ مجلسی نیاز به صبر و حوصله دارد. برای پخت مرغ عجله نکنید. هر چه مرغ بیشتر بپزد، خوشمزه تر می شود. معمولا 1.5 تا 2 ساعت زمان برای پخت کامل مرغ لازمه. در طول پخت چند بار مرغ رو بچرخونید. حواستون باشه آب مرغ تموم نشه. با عشق آشپزی کنید!
15. بهرهگیری از سیب زمینی
اضافه کردن سیب زمینی به مرغ مجلسی یک انتخاب عالی است. سیب زمینی را به صورت درشت خرد کنید و در روغن تفت دهید. سیب زمینی رو در اواسط پخت به مرغ اضافه کنید. سیب زمینی باعث میشه غذا سیر کننده تر بشه. میتونید سیب زمینی رو جداگونه سرخ کنید و موقع سرو اضافه کنید. از سیب زمینی های با کیفیت استفاده کنید. میزان سیب زمینی به سلیقه شما بستگی داره.
16. غلیظ شدن سس مرغ
برای غلیظ شدن سس مرغ، میتوانید از کمی آرد یا نشاسته ذرت استفاده کنید. آرد یا نشاسته ذرت را با کمی آب سرد مخلوط کنید و به سس مرغ اضافه کنید. مراقب باشید آرد یا نشاسته ذرت گلوله نشود. غلیظ شدن سس به سلیقه شما بستگی داره. روش دیگه برای غلیظ شدن سس، بهرهگیری از پوره گوجه فرنگیه. همچنین میتونید اجازه بدید آب سس بخار بشه تا غلیظ تر بشه. بهتره سس مرغ خیلی رقیق نباشه.
17. طعم دهنده های خاص: هل و گلاب
اضافه کردن کمی هل و گلاب به مرغ مجلسی میتونه طعم فوق العاده ای بهش بده. هل و گلاب رو در اواخر پخت به مرغ اضافه کنید. مقدار هل و گلاب باید کم باشه تا طعم غذا رو تحت الشعاع قرار نده. بهرهگیری از هل و گلاب بیشتر در مجالس خاص مرسومه. هل و گلاب عطر بی نظیری به غذا میدن. میتونید از پودر هل یا دانه هل استفاده کنید. گلاب رو خیلی کم بریزید.
18. مرینیت کردن مرغ
مرینیت کردن مرغ قبل از پخت باعث میشه طعم بهتری داشته باشه. مرغ رو با پیاز، ادویه جات، آبلیمو و روغن زیتون مخلوط کنید و به مدت چند ساعت در یخچال قرار دهید. هر چه مرغ بیشتر مرینیت بشه، خوشمزه تر میشه. بهترین زمان برای مرینیت کردن مرغ، یک شب کامل است. مرینیت کردن باعث میشه بافت مرغ هم نرم تر بشه. از ادویه هایی که دوست دارید در مرینیت استفاده کنید. بعد از مرینیت، مرغ رو از مواد مرینیت جدا کنید.
19. سرخ کردن جداگانه سیب زمینی و پیاز
برای داشتن مرغ مجلسی شیک تر، سیب زمینی و پیاز رو جداگانه سرخ کنید. این کار باعث میشه ظاهر غذا زیباتر بشه. سیب زمینی و پیاز رو بعد از سرخ شدن روی مرغ بچینید. این روش بیشتر برای مهمونی ها مناسبه. با این روش سیب زمینی ها تردتر میمونن. میتونید پیاز رو کاراملی کنید. برای سرخ کردن سیب زمینی از روغن زیاد استفاده کنید.
20. بهرهگیری از کره به جای روغن
بهرهگیری از کره به جای روغن در پخت مرغ مجلسی طعم فوق العاده ای بهش میده. کره رو با حرارت ملایم آب کنید و مرغ رو در اون تفت بدید. مراقب باشید کره نسوزه. بهرهگیری از کره بیشتر برای مهمونی های خاص توصیه میشه. کره عطر بی نظیری به غذا میده. میتونید از ترکیب کره و روغن استفاده کنید. از کره حیوانی با کیفیت استفاده کنید.
21. سرو مرغ با دورچین مناسب
برای داشتن یک مرغ مجلسی کامل، اون رو با دورچین مناسب سرو کنید. دورچین میتونه شامل سیب زمینی سرخ کرده، هویج، نخود فرنگی، ذرت و. . . باشه. تزئین غذا باعث میشه اشتها بیشتر بشه. از دورچین های رنگارنگ استفاده کنید. میتونید از جعفری خرد شده برای تزئین استفاده کنید. سلیقه خودتون رو در تزئین غذا به کار ببرید. مرغ رو در ظرف مناسب سرو کنید.
22. نکات مهم برای پخت برنج
مرغ مجلسی معمولاً با برنج سرو میشه، پس پخت برنج هم خیلی مهمه. برای پخت برنج از برنج با کیفیت استفاده کنید. برنج رو قبل از پخت خوب بشویید. میزان آب برنج باید مناسب باشه. برنج رو با حرارت ملایم بپزید. میتونید از زعفران برای تزئین برنج استفاده کنید. برنج رو دم بکشید تا خوب پخته بشه.







مطلب جالبی بود. مرغ مجلسی از اون غذاهایی است که همیشه تو مهمونی ها مورد توجه قرار می گیرد. من همیشه سعی می کنم از ترکیب رب انار و زعفران برای خوش رنگ و بو شدن این غذا استفاده کنم که واقعا نتیجه اش عالی می شود.
یکی از چالش هایی که داشتم پیدا کردن نقطه مناسب برای غلظت سس بود. بعضی وقت ها تند می شد و بعضی وقت ها رقیق. بعد از چند بار تست کردن فهمیدم که بهتره آرد رو آروم آروم به سس اضافه کنم تا به غلظت دلخواه برسم.
امیدوارم دوستانی که این مطلب رو می خونن اگر راهکار خاصی برای بهتر شدن طعم مرغ مجلسی دارن با بقیه به اشتراک بذارن. چون هر آشپزی می تونه با یه ترفند کوچک این غذای خوشمزه رو به شکل بهتری دربیاره.